Moet jouw opdrachtgever jouw factuur binnen 14 dagen betalen?

Bijna alle vakmannen houden een betalingstermijn aan van 14 dagen. Maar is jouw opdrachtgever ook verplicht om de factuur binnen die termijn te voldoen?

Jouw opdrachtgever is niet verplicht binnen deze termijn van 14 dagen te betalen omdat jij deze betalingstermijn hebt opgenomen op jouw factuur. Dit betekent niets anders dan dat jouw opdrachtgever voor het verstrijken van die termijn de factuur niet hoeft te betalen.

Jouw opdrachtgever moet jouw factuur wel binnen 14 dagen betalen als jij dit met jouw opdrachtgever hebt afgesproken. Dit is bijvoorbeeld het geval als de betalingstermijn in jouw offerte staat of in jouw algemene voorwaarden.

Heb je een termijn afgesproken en betaalt jouw opdrachtgever niet?

Stuur dan eerst een herinnering naar jouw opdrachtgever. Weet je niet precies hoe je dit het beste kunt doen? Probeer dan Stella eens uit. Hierin kun je direct na het verstrijken van de betalingstermijn een herinnering naar jouw opdrachtgever sturen.

Jessica Posthttp://www.doorkees.nl
Jessica adviseert ondernemers al ruim 10 jaar op het gebied van algemene voorwaarden, overeenkomsten en aansprakelijkheidsrisico's.

Onze nieuwste artikelen

Like ons op Facebook