Hoe bescherm ik het gereedschap in mijn werkbus?

Wanneer je veel gebruik maakt van je werkbus en hier jouw gereedschap in hebt staan is het belangrijk om de bedrijfsspullen en -gereedschap in jouw werkbus te verzekeren tegen diefstal en/of schade. Dit doe je met de eigen vervoerverzekering. 

Wanneer heb je deze verzekering nodig?

Wij raden alle vakmannen met gereedschappen in hun werkbus sterk aan om een Eigen vervoerverzekering af te sluiten. Vakmannen hebben vaak gereedschappen in hun werkbus die veel geld waard zijn. Het is onpraktisch om deze spullen elke dag in en uit je werkbus te moeten halen. Om dit in te dekken kan je een Eigen vervoersverzekering afsluiten.

Wat is er dan verzekerd?

Wat er precies is verzekerd kan veranderen per verzekeraar. Over het algemeen zijn het gereedschap dat jij standaard in je werkbus hebt staan en de materialen die jij naar je klant vervoerd verzekerd.

Als deze spullen worden gestolen of als er schade ontstaat, dan ben je verzekerd voor:

  • de reparatiekosten van beschadigde spullen;
  • de factuurwaarde van gestolen spullen;
  • de reparatiekosten of dagwaarde van beschadigd gereedschap;
  • de reparatiekosten of dagwaarde van gestolen gereedschap.

Wanneer ben je niet verzekerd?

Vaak ben je niet verzekerd als er diefstal is zonder sporen van braak of als er sprake is van diefstal van spullen uit een open aanhanger of aanhangwagen met dekzeil.

Dit kan wel verschillen per verzekeraar. Wij adviseren je om te kijken op de website van doorKees. Hier staan onder andere de voordelen van de eigen vervoersverzekering: https://www.doorkees.nl/diensten/verzekeringen/eigen-vervoerverzekering.html.

Wil jij meer weten over een Eigen vervoersverzekering?  Of wil je een verzekering afsluiten?  Neem dan gerust contact met ons op.

Een woord van onze partner: doorKees

Dit artikel is je aangeboden door doorKees. DoorKees ondersteunt ondernemers op het gebied van verzekeringen, juridische vragen en boekhouding. Je kunt gemakkelijk een (telefonische) afspraak met een adviseur inplannen via www.doorkees.nl.

Vragen? Bel voor een gratis adviesgesprek

Jessica Post
Jessica Posthttp://www.doorkees.nl
Jessica adviseert ondernemers al ruim 10 jaar op het gebied van algemene voorwaarden, overeenkomsten en aansprakelijkheidsrisico's.

Onze nieuwste artikelen

Like ons op Facebook