Wat is een Construction All Risk verzekering? (CAR-verzekering)

Een CAR verzekering bouw staat voor “Construction All Risk Verzekering”. Dit is een verzekering die de schade vergoedt die ontstaat tijdens het uitvoeren van jouw werkzaamheden, namelijk tijdens de bouw of montage. De verzekering wordt daarom ook wel de “montageverzekering” of “risk verzekering” genoemd.  

De CAR verzekering bouw is voor de vakman enorm belangrijk. Schade ontstaan door bouwwerkzaamheden wordt onder jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) of opstalverzekering van jouw opdrachtgever namelijk niet gedekt.

Niet alleen schade aan hetgeen je verbouwt, maar ook schade aan gereedschappen en hulpmaterialen (zoals steigers) kunnen vallen onder de dekking van deze risk verzekering.

Wat zijn de voordelen van een CAR-verzekering?

1. Jouw opdrachtgever blijft niet met schade zitten

Je hoopt natuurlijk dat het niet gebeurt, maar stel dat je schade veroorzaakt bij jou opdrachtgever. Dan is het fijn om aan jouw opdrachtgever te kunnen melden dat je hiervoor een risk verzekering hebt en dat de schade netjes afgehandeld wordt. Ben je niet verzekerd, dan kan dit tot een conflict tussen jou en jouw opdrachtgever leiden.

2. Een kenmerk van professionaliteit

Het hebben van een goede risk verzekering geeft aan dat je een professionele vakman bent die zijn zaakjes goed geregeld heeft. Het zorgt ervoor dat de opdrachtgever meer vertrouwen in jou als vakman kan hebben.

3. Schadeafwikkeling door een externe partij

In geval van schade, handelt de verzekeringsmaatschappij af. Het voordeel is dat jij hier geen tijd aan hoeft te besteden zodat jij verder kunt met jouw volgende klus.

Welke soorten CAR-verzekeringen zijn er?

Er bestaan twee soorten CAR-verzekeringen:

De CAR-verzekering voor een bepaald project

In dit geval sluit je de construction all risk verzekering enkel voor het betreffende project.

De doorlopende CAR-verzekering

Deze verzekering is aan te raden voor de vakman. De polis dekt namelijk alle bouwprojecten die je aangaat namens jouw bedrijf. Het voordeel hiervan is dat je nooit kunt vergeten een construction allrisk verzekering voor een project af te sluiten. In de meeste gevallen is een doorlopende CAR-verzekering goedkoper dan er een afsluiten per project.

Niet alle CAR-verzekeringen zijn hetzelfde

Denk eraan dat de voorwaarden van de verzekering per verzekeringsmaatschappij kunnen verschillen. Kijk dus niet alleen naar de premie die je moet betalen, maar vooral ook naar de voorwaarden en uitsluitingen van de verzekering.

Het kan handig zijn om je te laten adviseren door een verzekeringsadviseur. Een adviseur is op de hoogte van de verschillen in de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappijen en kan jou de beste verzekering adviseren. Heb je vragen over de construction allrisk verzekering? Neem dan gerust contact op met doorKees via www.doorkees.nl.

Een woord van onze partner: doorKees

Dit artikel is je aangeboden door doorKees. DoorKees ondersteunt ondernemers op het gebied van verzekeringen, juridische vragen en boekhouding. Je kunt gemakkelijk een (telefonische) afspraak met een adviseur inplannen via www.doorkees.nl.

Vragen? Bel voor een gratis adviesgesprek

Jessica Post
Jessica Posthttp://www.doorkees.nl
Jessica adviseert ondernemers al ruim 10 jaar op het gebied van algemene voorwaarden, overeenkomsten en aansprakelijkheidsrisico's.

Onze nieuwste artikelen

Like ons op Facebook