De 5 verzekeringen die jij als vakman echt nodig hebt

Ondernemen is risico nemen. Toch wil je als vakman niet wakker liggen over verschillende risico’s die je gemakkelijk kan verminderen met verschillende verzekeringen.

Zoveel mogelijk verzekeren tegen de laagste kosten

Bij het zoeken naar de juiste verzekeringen wordt je overspoeld door mogelijkheden. Daarbij is het voor de leek lastig een afweging te maken tussen het beperken van risico’s en het besparen van maandelijkse kosten. Uiteraard wil je geen onnodige kosten maken maar je wilt ook geen grote risico’s lopen. In dit blog bespreken wij de vijf verzekeringen waar jij als vakman echt niet zonder kunt.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dek je schade waar je aansprakelijk voor bent maar in feite weinig of niets aan kunt doen. Een voorbeeld:

Je zit bij een opdrachtgever aan de keukentafel om een offerte te bespreken. Je stoot per ongeluk een kop koffie over de telefoon van jouw opdrachtgever; de telefoon werkt niet meer.
Voor deze schade ben je aansprakelijk als vakman. Deze schade valt niet onder jouw privé aansprakelijkheidsverzekering omdat jij bij de opdrachtgever bent in de hoedanigheid als ondernemer en niet privé.

De AVB is voor iedere vakman onmisbaar. Bedenk daarbij ook dat je als ZZP’er privé aansprakelijk bent als je je niet verzekerd hebt. Overigens is deze verzekering helemaal niet duur; voor zo’n 10 euro per maand heb je de AVB al.

De inventaris-goederen verzekering

Heb je een werkplaats? Dan heb je hier uiteraard spullen in staan zoals een werkbank maar ook gereedschappen en voorraad. Zorg ervoor dat deze spullen verzekerd zijn tegen diefstal-, brand- of waterschade met de inventaris goederen verzekering.

De eigen vervoer verzekering

Met je bedrijfswagen kun je schade oplopen, bijvoorbeeld een aanrijding of diefstal van je gereedschap. Met een Eigen Vervoerverzekering zijn deze schades gewoon verzekerd. Wat er gebeurt maakt niet uit, je bent 24 uur per dag tegen alle risico’s verzekerd.

De montageverzekering

Dekt schade aan alles wat je “onder handen” hebt. Denk bijvoorbeeld aan schade die je aanricht aan een woning waarin je jouw werkzaamheden aan het uitvoeren bent. Een montageverzekering is er in verschillende soorten met verschillende dekkingen. Deze verzekering wordt ook wel de “CAR”verzekering genoemd (Construction All Risks). Neem contact op met een verzekeringsadviseur om de juiste verzekering voor jou af te sluiten.

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

De arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt voor inkomen wanneer je (even) niet kunt werken door arbeidsongeschiktheid. Ook deze verzekering is er in vele soorten en maten. Laat je ook vooral niet afschrikken door verhalen over een hoge premie. Er zijn varianten van deze verzekering waarbij je tegen een relatief lage premie toch een basisdekking hebt.

Vragen? Bel voor een gratis adviesgesprek

Jessica Post
Jessica Posthttp://www.doorkees.nl
Jessica adviseert ondernemers al ruim 10 jaar op het gebied van algemene voorwaarden, overeenkomsten en aansprakelijkheidsrisico's.

Onze nieuwste artikelen

Like ons op Facebook