De voordelen van online boekhoudprogramma’s

Het grootste deel van de boekhoudsoftware bestaat tegenwoordig uit online boekhoudprogramma’s. De meeste online boekhoudprogramma’s zijn webapplicaties. Software in de vorm van webapplicatie wordt dan ook steeds populairder en beter. Zo goed zelfs dat traditionele software als Word, Outlook en Excel wordt verdrongen door online alternatieven als Google Docs, Gmail en Office 365. Het zelfde geld voor boekhoudprogramma’s. Bekende boekhoudprogramma’s zijn dan ook al enige tijd overgestapt op online oplossingen. Vaak in de vorm van SaaS diensten.

Overal toegang tot je online boekhouding met een online boekhoudprogramma

Het belangrijkste voordeel van een online boekhoudprogramma is dat je overal toegang hebt tot je boekhouding. Als je maar een internetverbinding hebt. Ben je ziek thuis of moet je naar het buitenland? Ben je onderweg en belt iemand met een vraag over een factuur? Op de hoogte blijven van de financiële situatie van je bedrijf is met online boekhouding software geen probleem meer.

Om van dit voordeel te profiteren is het wel van belang dat het boekhoudprogramma via de internet browser te benaderen is.

Zelf back-ups maken niet nodig

Dagelijks back-ups maken is niet meer nodig. Alle gegevens staan in databases op de server. Een goede (server)hosting provider heeft zijn servers dubbel uitgevoerd en maakt dagelijks backups. De back-ups worden daarnaast veilig opgeslagen, zodat je boekhouding ook bij calamiteiten beschikbaar blijft. Meestal staan de servers in een speciaal ingericht datacentrum. Uiteraard is het slim ook zelf af en toe een back-up te maken, wanneer je boekhoudprogramma software dit mogelijk maakt.

Online boekhouden met een online boekhoudprogramma is veilig

Online boekhoudsoftware is veilig, omdat de beveiliging in handen is van de uitgever. In veel gevallen heeft de uitgever de beveiliging zelfs uitbesteed aan professionals, bijvoorbeeld aan een hostingbedrijf. Je hoeft dus zelf geen updates te installeren. De leverancier test en installeert updates in één keer voor alle gebruikers. Jouw gegevens zijn voor de aanbieder van je boekhoudprogramma software ontzettend belangrijk, ze zullen dus veel energie steken in het beveiligen van de servers.

Een woord van onze partner: e-Boekhouden.nl

Voor de meeste online boekhouding software betaal je maandelijks slechts enkele euro’s. Afhankelijk van de functionaliteiten die je wilt gebruiken, kun je voor minder dan €10 per maand volwaardig online boekhouden. Bijvoorbeeld bij e-Boekhouden.nl. Ook een hoge eenmalige investering voor de aanschaf is doorgaans niet nodig. Voor startende ondernemers is e-Boekhouden.nl zelfs 15 maanden gratis!

Wil je ook het gemak ervaren van online boekhoudsoftware? Probeer dan e-Boekhouden.nl nu gratis en vrijblijvend uit!

Vragen? Bel voor een gratis adviesgesprek

Loek Thijssen
Loek Thijssen
Blogger en schrijft regelmatig over ondernemerschap, tips voor (startende) zzp'ers. Loek is werkzaam bij e-Boekhouden en hier verantwoordelijk voor marketing en partnerships.

Onze nieuwste artikelen

Like ons op Facebook