Wat zijn de voordelen van iDeal betaallinks?

Iedereen kent tegenwoordig iDeal wel. Hiermee kun je online snel een betaling uitvoeren. Ongeacht welke bank je gebruikt. Wat zijn de voordelen voor jou van iDeal betaallinks? En hoe zet je deze in voor jouw bedrijf? Dit artikel licht het toe.

Het belangrijkste voordeel is snellere betaling. Als jij je klant de mogelijkheid geeft om met 1 druk op de knop jouw factuur te betalen, dan zal hij of zij dat ook sneller doen. Uit onderzoek is gebleken dat 60% van de mensen sneller betaalt als zij via iDeal kunnen betalen. Hoe komt dit? Gemak! Mensen houden van gemak. Met iDeal hoeven mensen niet meer in te loggen op de bank om een betaling uit te voeren.

Hoe krijg ik iDeal betaallinks op mijn facturen?

Om dit voor elkaar te krijgen is het verstandig om online software te gebruiken die dit al voor jou hebben ingebouwd. Het is namelijk vrijwel onmogelijk om dit op een factuur te krijgen als je zelf facturen in word en excel maakt. Deze pakketten zorgen dat er een link staat in de mail of in de factuur zelf als deze wordt geopend door je klant. Voorbeelden van pakketten die dit doen zijn Moneybird, WeFact en Stella- Werkregistratie voor de vakman.

Daarnaast heb je vaak nog een zogenaamde payment provider nodig. Dit is de partij die de link verzorgt en dus voor jou het geld ontvangt als gebruik wordt gemaakt van iDeal. In veel gevallen wordt dan gewerkt met Mollie. Je zult dan (een kosteloos) abonnement bij hen moeten afsluiten. Ook is het mogelijk via Mollie gelijk een betaallink te generen en deze mee te sturen in je e-mail bij je factuur.

Wat zijn de kosten van iDeal betaallinks?

De kosten van iDeal zijn gelukkig niet hoog. Zoals gezegd betaal je geen abonnementskosten. Wel betaal je transactiekosten. Deze zijn 0,29 euro per betaling.

Een woord van onze Partner: Stella – Werkregistratie voor de vakman

Vanuit onze gebruikers zien we veelvuldig gebruik van iDeal-betaallinks. Sterker nog, veel klanten geven aan juist om die reden klant te worden. Ook omdat je direct een seintje krijgt als je factuur is betaald. Omdat we een app hebben, kun je vaak direct na de klus een factuur naar je klant sturen en hem vragen deze te voldoen. Dit is veel professioneler als een Tikkie sturen via Whatsapp. Waarom probeer je Stella – Werkregistratie voor de vakman niet eens uit?

Vragen? Bel voor een gratis adviesgesprek

Enrico van den Houten
Enrico van den Houtenhttp://www.stellahq.com
Enrico is mede-oprichter van Stella - Werkregistratie voor de vakman. Hij heeft jarenlange ervaring als ondernemer in software en in de financiële wereld. In zijn vrije tijd is hij vaak zelf graag aan het klussen in en om het huis.

Onze nieuwste artikelen

Like ons op Facebook