Het bedrijf van een andere vakman overnemen, waar moet je op letten? 

Ben jij van plan om een bedrijf over te nemen van een andere vakman? Leuk! In deze blog zetten we een aantal zaken onder elkaar, zodat je weet waar je op moet letten.

Inschrijving bij de KvK

Wanneer je een bedrijf overneemt van een andere vakman is het belangrijk dat je dit doorgeeft aan de Kamer van Koophandel. Als je dit niet (tijdig) doet, dan kan je een boete krijgen.

Personeel

Wanneer het bedrijf dat je wilt overnemen personeel heeft, word jij de werkgever van dit personeel.

We raden je aan om een gesprek te voeren met de eigenaar van de onderneming voor de overname. Tijdens dit gesprek kan je bijvoorbeeld vragen:

  • hoeveel personeel er in dienst is;
  • wat het loon van het personeel is;
  • wat de functies van het personeel zijn;
  • de looptijd van de dienstverbanden.

Het is raadzaam om dit voorafgaand de overname te bespreken zodat je een goed beeld hebt van je verplichtingen als werkgever.

Klanten

Het is verstandig om voor de overname kritisch te kijken naar het klantenbestand. Door het klantenbestand door te nemen weet je hoeveel klanten het bedrijf heeft en kan je een schatting maken van je omzet.

Daarnaast kan je onderzoeken hoe de klantwaardering is en of de klanten tevreden zijn met het bedrijf.

Overname adviseur

Wanneer je een bedrijf wilt overnemen komt hier veel bij kijken. Je kan ervoor kiezen om een overname adviseur in te schakelen. Een overname adviseur begeleid je tijdens het overnameproces.

Wil jij meer weten over het overnemen van een bedrijf of wil je een overname adviseur inschakelen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een woord van onze partner: doorKees

Dit artikel is je aangeboden door doorKees. DoorKees ondersteunt ondernemers op het gebied van verzekeringen, juridische vragen en boekhouding. Je kunt gemakkelijk een (telefonische) afspraak met een adviseur inplannen via www.doorkees.nl.

Vragen? Bel voor een gratis adviesgesprek

Jessica Posthttp://www.doorkees.nl
Jessica adviseert ondernemers al ruim 10 jaar op het gebied van algemene voorwaarden, overeenkomsten en aansprakelijkheidsrisico's.

Onze nieuwste artikelen

Like ons op Facebook