De voordelen van boekhouden via een mobiele app

Een gemiddelde Nederlander brengt 2 uur en 21 minuten van de dag door op een mobiele telefoon. Even bellen met je klanten over een bouwproject, een appje sturen naar een goede vriend en tussendoor nog wat grappige kattenvideo’s bekijken. Voeg binnenkort maar boekhouden toe aan dit lijstje, want de administratie bijhouden via de app is gemakkelijker en fijner dan ooit tevoren. Ontdek hier wat boekhouden via een mobiele app voor jou kan betekenen.


Verhoog je productiviteit


Als ondernemer in de bouw wil je graag productief werken zodat je zoveel mogelijk dingen gedaan krijgt op een dag. Logisch, want tijd is geld. Het efficiënt inrichten van je bedrijfsprocessen is hier onderdeel van. Nee, helaas kan de app je niet direct helpen met het monteren van een kozijn of het schilderen van
een muur. Wel kan je met behulp van een boekhoud app sneller en eenvoudiger je administratie bijhouden. Even je uren registreren terwijl je een kopje koffie drinkt bijvoorbeeld. Extra fijn aan werken met een boekhoudprogramma: je kan je uren ook per project registreren. Dit is ideaal wanneer je verschillende projecten door elkaar hebt lopen. Met behulp van een boekhoud app blijf je op de hoogte van de financiën van je onderneming. Zo weet je precies waar jij aan toe bent. Daarnaast bespaart het je uiteindelijk ook veel tijd in de boekhouding. Tijd wat jij weer aan iets anders kan besteden. Nog meer kattenvideo’s bijvoorbeeld.


Handig voor onderweg


Waarschijnlijk ben jij als ondernemer in de bouw veel onderweg. Je rijdt van de ene klus naar de andere klus. Tussendoor tank je nog even je bus vol, haal je een lekker broodje en een blikje energydrank. Het bonnetje wordt nog even tussen je overvolle handen gepropt. Je weet alle lekkernijen nog net op tijd te balanceren naar je bus. En dat bonnetje… tja, die ligt ondertussen ergens in de auto te slingeren, want dat lekkere broodje had toch echt prioriteit (erg begrijpelijk). Maar hoe handig is het dat jij met behulp van een boekhoud app tijdens je lunch gelijk deze bon kan declareren? Moeilijk is het niet, want je hoeft alleen maar een foto te maken van de bon. Deze foto wordt automatisch voor je opgeslagen in het digitaal archief. Zo houdt jij jouw boekhouding overzichtelijk en compleet.


Én het gaat nog verder dan dat! Het boekhoudprogramma herkent de documenten die jij uploadt. Naast bonnetjes kan je ook facturen uploaden naar het digitale archief. Deze gegevens worden vervolgens automatisch voor je ingevuld in de boekhouding. Jij hoeft het uiteindelijk alleen maar te controleren.


Boekhouden wanneer jij dat wilt


Een ander voordeel van boekhouden met een mobiele app is dat je kan boekhouden wanneer jij dat wilt. Over het algemeen hebben mensen altijd wel hun telefoon bij de hand. Dus wanneer je boekhoudt met een mobiele app, heb jij altijd en overal toegang tot jouw administratie. Zo kan je op elk moment zien hoe jouw bedrijf er financieel voor staat.

Als jij tijdens een verjaardag aan een nieuwe klant komt voor een klus, dan voeg je gelijk deze relatie toe in je boekhouding. Maar ook als jij tijdens je vakantie er ineens achter komt dat je vergeten bent om een factuur te sturen, is de app er om je te helpen. Vanuit je strandstoel in het buitenland verstuur jij gemakkelijk en snel een correcte factuur volgens de eisen van de Belastingdienst. Erna kan jij weer lekker zorgeloos genieten van je vakantie.


Een woord van onze partner e-Boekhouden.nl


Als je op zoek bent naar een boekhoud app die dit allemaal kan bieden, dan ben je goed uit met de gratis mobiele app van e-Boekhouden.nl. De boekhoud app is eenvoudig in gebruik en een prettige oplossing voor het optimaliseren van je bedrijfsprocessen. Op deze manier houdt jij overzicht in jouw werkzaamheden en financiën. Het is een onmisbaar verlengstuk voor je boekhouding. Download de app voor Android of Apple. Nog geen account bij e-Boekhouden.nl? Als starter krijg je de eerste 15 maanden gratis.

Vragen? Bel voor een gratis adviesgesprek

Loek Thijssen
Loek Thijssen
Blogger en schrijft regelmatig over ondernemerschap, tips voor (startende) zzp'ers. Loek is werkzaam bij e-Boekhouden en hier verantwoordelijk voor marketing en partnerships.

Onze nieuwste artikelen

Like ons op Facebook