Zo maak je boekhouden leuk

‘Boekhouden’ en ‘leuk’ zijn woorden die beginners in de bouw niet snel in dezelfde zin gebruiken. Maar wat als wij je vertellen dat, na het lezen van dit artikel, je met plezier je boekhouding doet. En jong – of in dit geval als starter- geleerd is oud gedaan. 

Verlaag de drempel

Herken je het moment dat de boekhouding al weken op de planning staat, maar je er simpelweg niet aan toe komt? Telkens komen er maar weer dingen tussendoor. Maar aan het einde van de dag is het wel fijn als de boekhouding geregeld is. Verlaag dus de drempel. Hoe doe je dat? Simpel, stel met jezelf een tijd af, al is het maar voor 10 minuten. Dat zijn dat toch weer 10 minuten meer dan wanneer je het niet zou doen. 

Zet een leuk muziekje aan

Muziek maakt alles beter. Dat merk je waarschijnlijk ook als de radio aan staat bij het schilderen van de deuren of het betegelen van een badkamer. Zet daarom een vrolijke muzieklijst op en de tijd vliegt voorbij. 

Beloon jezelf na het boekhouden

Hoe lekker is het om na het klussen op de bank te ploffen met een vette hap, een spannende serie of gezellig met wat vrienden. Door jezelf te belonen krijgt je brein een seintje dat je iets goeds hebt gedaan. Daarnaast geeft een beloning je ook iets om naar uit te kijken tijdens het boekhouden.

Laat je inspireren door anderen

Wist je dat veel ondernemers tegen dezelfde problemen aanlopen als jij? Leer de fijne kneepjes van het vak direct van de experts. Bekijk hoe zij het boekhouden leuker weten te maken. Neem bijvoorbeeld Marjan Heemskerk, in deze video laat zij zien hoe ze boekhouden leuk maakt:

Maak het jezelf eenvoudig

In de bouw werk je het liefst met goede materialen waarmee je gemakkelijk en efficiënt je werk kan doen. Voor boekhouden geldt eigenlijk hetzelfde. Laat alle papieren en Excel bestanden achterwege en probeer een online boekhoudprogramma uit. Zo heb je alles gemakkelijk bij de hand. Ook kan je jouw bank of webshop linken met je boekhouding waardoor facturen en betalingen automatisch worden geregistreerd. 

Een woord van onze partner e-Boekhouden.nl

Extra fijn: met een online boekhoudprogramma zoals e-Boekhoudenl.nl is de kans groter dat je een foutloze boekhouding hebt. Jij blij en de Belastingdienst blij! Zo voorkom je boetes en een hoop extra werk. Voor starters in de bouw heeft e-Boekhouden.nl nu 15 maanden gratis boekhouden. Probeer gelijk de tips uit en ervaar zelf hoe leuk boekhouden kan zijn. 

Bespaart je alleen maar veel zuchten en zweten.

Klinkt goed toch? Probeer het gelijk even uit en je loopt weer helemaal bij.

Vragen? Bel voor een gratis adviesgesprek

Loek Thijssen
Loek Thijssen
Blogger en schrijft regelmatig over ondernemerschap, tips voor (startende) zzp'ers. Loek is werkzaam bij e-Boekhouden en hier verantwoordelijk voor marketing en partnerships.

Onze nieuwste artikelen

Like ons op Facebook