Moet ik betalen voor het afsluiten van een AOV?

De AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) is een verzekering waar jij als vakman niet zonder kunt. Deze verzekering zorgt ervoor dat je inkomsten ontvangt wanneer je (tijdelijk) niet meer kunt werken door arbeidsongeschiktheid.

Een AOV kun je zelf afsluiten (bijvoorbeeld zelfs gratis via partner doorkees.nl) maar je kunt ook een adviseur vragen om jou hierover te adviseren.

De adviseur waar wij het hier over hebben is de (assurantie-)tussenpersoon. Voor sommige verzekeringen is het niet toegestaan om provisie te ontvangen. De arbeidsongeschiktheidsverzekering is er hier één van. Dit is de reden dat adviseurs voor het adviseren over en het afsluiten van deze verzekering een vergoeding vragen. Jij als vakman betaalt in het geval van een arbeidsongeschiktheidsverzekering dus altijd direct aan de adviseur voor het advies. 

Hoe kan het dat de ene adviseur een veel hogere vergoeding vraagt dan de ander?
Over de hoogte van de vergoeding zijn geen regels vastgesteld. De adviseur kan dus zelf beslissen wat hij vraagt voor zijn advies. Vergelijk de prijzen daarom altijd goed voordat je een AOV afsluit bij een adviseur, maar let op: de goedkoopste prijs is hier niet altijd de beste. Bekijk ook kritisch wat het advies van de adviseur inhoudt. 

Vragen? Bel voor een gratis adviesgesprek

Jessica Post
Jessica Posthttp://www.doorkees.nl
Jessica adviseert ondernemers al ruim 10 jaar op het gebied van algemene voorwaarden, overeenkomsten en aansprakelijkheidsrisico's.

Onze nieuwste artikelen

Like ons op Facebook